Over BISLIFE

Stichting NBF-BIS handelend onder de naam BISLIFE Foundation is sinds eind tachtiger jaren actief als bemiddelende instantie voor het betrouwbaar verwerven en distribueren van schaars humaan weefsel voor transplantatiedoeleinden. BISLIFE is een organisatie zonder winstoogmerk die nauw samenwerkt met een veelheid aan zorgaanbieders en zorgverleners, academische en perifere ziekenhuizen, weefselinstellingen & -banken, laboratoria en anderen in niet alleen Nederland, maar ook in Europa en daarbuiten. Dit met als hoger doel het doorgeven van gedoneerd weefsel aan patiƫnten die dat nodig hebben voor een betere kwaliteit van leven.

BISLIFE hanteert daarbij de volgende uitgangspunten:

  • BISLIFE levert veilige en betrouwbare weefsels en is gedurende het hele proces gericht op de klant, meestal de transplanterend arts;
  • BISLIFE werkt volgens hoge ethische normen welke voldoen aan de behoeften van artsen, patiënten en donoren;
  • BISLIFE werkt intensief samen met andere organisaties in binnen- en buitenland teneinde patiënten te voorzien van een geschikt weefseltransplantaat.

Not-for-profit botbank

Om haar missie te kunnen volbrengen, voert BISLIFE de volgende activiteiten uit:

  1. Explantatie van met name musculoskeletaal, cardiovasculair en oculair weefsel.
  2. Opslag en state-of-the-art laten processen van bot- en peesweefsel. BISLIFE beschikt over de grootste ISO-gecertificeerde en FDA ge-audite, not-for-profit botbank van Nederland.
  3. Leveren van beschikbare weefsels aan de meest geschikte ontvangers.
  4. Ondersteuning van onderzoek gericht op het valideren en verbeteren van de resultaten met transplantatie van relevant humaan weefsel.

Directeur

Directeur

 

Alain Kummer, MD, PhD, MBA is sinds maart 2017 de directeur van BISLIFE.

Onlangs heeft Alain de 2-jarige opleiding Executive MBA aan de Rotterdam School of Management afgerond. Hierna heeft hij besloten om een andere uitdaging aan te gaan en zijn kennis als medisch specialist, onderzoeker en bedrijfskundige aan te wenden voor het ondersteunen en verbeteren van de zorg.
Alain wil zijn achtergrond en klantgerichtheid inzetten om de uitdagingen waar BISLIFE voor staat in goede banen te leiden. Met als doel een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van de weefselketen waarbij het belang van donor en patiënt altijd voorop staat.

Alain studeerde Geneeskunde en Medische Biologie aan de Universiteit van Amsterdam.
Na zijn promotie is hij in opleiding gegaan als klinisch patholoog aan het VU Medisch Centrum.
Daarnaast heeft hij wetenschappelijk onderzoek verricht op het VUMC en het UMC Utrecht.

De laatste 8 jaar is Alain als patholoog werkzaam geweest bij het maatschap klinische pathologie van het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Alain was ook betrokken bij de opleiding tot Klinisch Patholoog en Klinisch Moleculair Bioloog in de Pathologie.